Glutenfria hamburgerbröd


Ca 16st

50g jäst

5dl mjölk

1/2dl olja

1msk fiberhusk

1tsk salt

1-1,1liter (600-660g) glutenfri mjölblandning (jag använde Mixwell)

Pensling och garnering

Ägg

Sesamfrö
Ugnstemperatur: 250 grader
Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter. Salta. Blanda ner hälften av mjölet. Arbeta degen kraftigt, helst med i maskin. Tillsätt resten av mjölet, men spar lite till utbakningen. Fortsätt arbeta degen tills den blir slät, smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter. 

Utbakning: strö mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela degen. Forma varje del till en längd och dela den i lika stora bitar. Trilla jämna släta bullar. Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt och platta till dem. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.

Gräddning: Mitt i ugnen, 250 grader, 10-12 minuter. Låt hamburgerbröden svalna under bakduk.
(Recept från boken Baka utan gluten)

2 tankar på “Glutenfria hamburgerbröd

Lämna en kommentar