50g jäst
5dl mjölk
1/2dl olja
1msk fiberhusk
1tsk salt
1-1,1liter (600-660g) glutenfri mjölblandning (jag använde Mixwell)
Pensling och garnering
Ägg
Sesamfrö
Ugnstemperatur: 250 grader
Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter. Salta. Blanda ner hälften av mjölet. Arbeta degen kraftigt, helst med i maskin. Tillsätt resten av mjölet, men spar lite till utbakningen. Fortsätt arbeta degen tills den blir slät, smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Utbakning: strö mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela degen. Forma varje del till en längd och dela den i lika stora bitar. Trilla jämna släta bullar. Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt och platta till dem. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
Gräddning: Mitt i ugnen, 250 grader, 10-12 minuter. Låt hamburgerbröden svalna under bakduk.
(Recept från boken Baka utan gluten)
Härlig sida du har med massa goda recept. Vet inte om du såg mitt svar på bloggen. Men det går jättebra. En ära. Ha en trevlig helg
GillaGilla
Tack, kul att du gillar sidan! Har ju varit lite
dålig på att uppdatera sidan. Nu har jag lagt ut ditt recept, kolla gärna så att du tycker att det ser okej ut. 🙂 Ha en fin kväll
GillaGilla