Rosenbröd

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1½ tsk salt
2 tsk socker
2 msk fiberhusk
11 dl glutenfri mjölmix (Finax röda)

Pensling:
1 uppvispat ägg
vallmofrön
Smula sönder jästen och blanda med socker och salt medan du fixar degspadet. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm tills att det är lite varmare än 37 grader. Blanda i fiberhusk och låt svalna till fingervarmt.

Häll vätskan i degskålen och rör ut med jästblandningen. Mät upp mjölet i ett litermått.

Rör i det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig i maskin 5-7 minuter. Jäs degen övertäckt ca 30 min.

Klicka ut degen (smeten) till 16 bullar med hjälp av 2 matskedar på bakplåtspapper.

Jäs ca 30 min. (Efter att de jäst nån minut kan man forma till dem lite om man vill)
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Låt svalna på galler och frys dem sedan. (Om de inte ska ätas direkt)

Lämna en kommentar